Toetsen & streken

Een muzikale en artistieke ontdekkingsreis met Artificial Intelligence als creatief kompas...

Toetsen & streken

Een muzikale en artistieke ontdekkingsreis met Artificial Intelligence als creatief kompas...

een korte introductie
Trailer Toetsen & Streken

Volg de avonturen van twee creatieve paradijsvogels uit het hoge Noorden. Een pianist en kunstschilder op een uitdagende missie; hun kunst en muziek samenbrengen onder begeleiding van Artificial Intelligence. Deze technologie van kunstmatige intelligentie zal de nuchtere noorderlingen als een creatief kompas op pad sturen naar verrassende locaties vol onverwachte uitdagingen.

aflevering 1
Water & Buur

In de eerste aflevering horen Vincent en Wim voor het allereerst wat A.I. voor ze in petto heeft. Met Artificial Intelligence als creatief kompas, verkennen ze de rol die A.I. kan spelen in het ontwikkelen van hun eigen schilderij en muziekstuk. Dit brengt ze naar het betoverende Paterswoldsemeer waar ze met het Thema 'klimaatverandering' aan de slag moeten.
ai tool in aflevering 1: MIDJOURNEy

Midjourney is een Artificial Intelligence (AI) gestuurde tool die op basis van korte beschrijvingen afbeeldingen genereert.
Snippet
Motorpech met de Singer

In Wim z’n oldtimer, de groene Singer Nine Sports van 1933, weet je nooit echt hoe het eindigt. In deze korte videosnack zie je hoe Wim en Vincent stil komen te staan terwijl ze het Drentse Land verkennen over zandpaden, heuvels en kuilen. Gelukkig heeft Wim een idee waar het aan kan liggen. Vincent stond erbij en keer ernaar. Vooral naar de droge worst, van de slager.
vincent

"Vroeger hadden we geen
drempels, alleen kuilen."
singer nine sports 1933
Met de Singer door de lage landen.

De Singer Nine is een auto die werd geproduceerd door Singer Motors Limited van februari 1933 tot 1937. Naast het reguliere model werd vanaf oktober 1933 ook een vierzits tourer-model geproduceerd, genaamd de "Nine Sports". Dit model kenmerkte zich door ingekorte voorspatborden en het ontbreken van treeplanken. Opmerkelijk genoeg slaagde een van deze auto's erin de dertiende plaats te behalen tijdens de 24 Uur van Le Mans-race in 1933. 
Uitgerust met twee verticale Solex (30 IF) carburateurs, bood de Sports-versie 34 pk (25 kW) bij 4600 tpm, wat resulteerde in een indrukwekkende snelheid van 66 mph (106 km/h) met het windscherm omlaag - een prestatie die opmerkelijk was voor die tijd en dat nog tegen een prijs die aanzienlijk lager lag dan die van de concurrentie. De Nine Sports nam ook deel aan verschillende andere uithoudingsraces, waarbij het in 1933 de tweede plaats behaalde in zijn klasse tijdens de Alpine 6-daagse proef (Coupe Internationale des Alpes). Een meeslepend verhaal van snelheid, prestaties en succes op het racecircuit.
classic pre war cars

“Cars are like wine… some turn to vinegar,
but the best improve with age.”
christmas videosnack
Winterspecial

Het einde van het jaar nadert. Het is al bijna kerst en Wim & Vincent hebben nog geen kerstboom. Via via hebben ze nog 1 kans om een boom te scoren. Iemand diep in het bos beweert nog eentje te hebben staan. Al blijkt het een groter avontuur dan verwacht om hem op te halen... Wie geloofd er nu nog in kabouters? 
Wim hoving
“Ja Vincent... wat op oliedruk kan,
doen we niet op bloeddruk. 
twee nuchtere amateurs
Wim Hoving en Vincent Brons

Wim(60) en Vincent(42), beiden woonachtig in het uiterste Noorden van Drenthe onder de rook van Groningen; Eelderwolde. Wim is een piano stemmer van beroep die in zijn vrije tijd het liefst achter in de schuur aan de slag is met zijn handen. Of dat nu is door te sleutelen aan een van zijn oldtimers of eigenhandig een zilveren rammelaar voor zijn kleinkind te fabriceren.

Vincent is na 18 jaar ondernemen momenteel druk om zijn creatieve vaardigheden van het beeldscherm naar het schildersdoek te verplaatsen. Opgeleid als grafisch ontwerper en branding specialist, heeft hij vorig jaar het roer omgegooid met de verkoop van zijn ondernemingen. Dit maakt dat hij meer tijd heeft voor zijn gezin, de hond en vrije creatie. Wim en Vincent zijn bijna buren en inmiddels goede vrienden die ervan genieten om met een goed glas wijn te filosoferen of kunst, muziek en alles wat het leven rijk is. Toetsen & Streken is een eerste creatief concept wat uit deze vriendschap is voortgekomen. 

Ze hopen de komende jaren nog vele inspirerende projecten samen op te pakken en blijven zichzelf uitdagen om hun eigen grenzen en die van de artistieke wereld te verleggen. Een geweldig creatief avontuur vol komische situaties en uitdagende hobbels op hun weg.

Wim hoving en Vincent Brons
Goed volk

Meer info
of kennismaken?