vincent brons

1982

vincent brons

1982

studeren
"Bestel moar, bestel moar,
bestel moar..."
Vincent Brons en Jeroen Bakker B2Design Scooters

vincent / Jeroen 2011

Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Kunstacademie Minerva, in de richting van Grafisch Ontwerp. Aansluitend heb ik in 2008 mijn tweede Bachelor gehaald, voor de opleiding Communicatiesystemen, met een specialisatie in Branding. In die tijd begon het ondernemerschap te kriebelen en kroop het bloed waar het niet gaan kan. 

Met gepaste trots blik ik terug op een mooi ondernemers avontuur wat in 2004 voor twee eigenzinnige snotneuzen begon vanuit een klein maar fijn studentenkamertje in hartje Groningen. Daar waar ik samen met mijn kompaan Jeroen Bakker haast als per ongeluk begon met ondernemen.


ondernemen
"Als het mislukt zoeken
we alsnog een baan..."
B2Design kantine / kantoor
We besloten een ontwerp bureau op te richten genaamd B2Design. Immers, baat het niet dan schaadt het niet en gaan we alsnog in loondienst. Geen klanten, geen startkapitaal maar wel twee jonge honden met een sterk willetje. We genoten ervan om onze zo verschillende kwaliteiten te combineren om unieke on- en offline design producten te creëren. Een combi die aanstekelijk werkt en geneigd is groei en ontwikkeling aan te trekken. En dat deed het. Voor onze klanten, maar ook voor onszelf. Hetgeen resulteerde in het ombuigen van creatieve concepten tot fysieke ondernemingen.

Gevelbelettering B2Design Logo

OLDSKOOL B2DESIGN LOGO

het roer om
"If you want to make
the wrong decision,
ask everyone..."
B2Design Interior Leonard Springerlaan 7
B2Design kantoor groningen 2020
Veel successen gevierd, veel uitdagingen overwonnen. Onze kindjes, zoals we onze bedrijven noemden, waren al lang geen kindjes meer maar volwassen bedrijven met puntgave kantoren en tientallen geweldige specialisten in dienst op uiteenlopende disciplines. Een dankbare prestatie en waanzinnig leerzame rollercoaster.

Eind 2021 ging na vele mooie jaren het roer om. Een koper diende zich aan, hetgeen voor mij het signaal was om na 18 jaar weer eens wat anders te gaan doen. We waren met ons team als een grote familie en dat maakte de stap om afscheid te nemen geen gemakkelijke. Maar ik luister graag naar mijn gevoel en die zei me dat het tijd was voor verandering.

Medewerkers B2Design & BSBIP tijdens het kerstdiner

KERSTSDINER 2018

confucius
“Geef me werk
wat bij me past
en ik hoef nooit
meer te werken...”
Inmiddels heeft deze vrije geest het leidinggeven verruild voor een leven waarin ik optimale creatieve vrijheid geniet om weer te experimenteren. Meer ruimte om met viervoeter Novy de natuur in te duiken en minder tijd verslijten aan vergaderen tussen dezelfde vier muren. In de winter het ijs op en meer tijd doorbrengen met m'n gezin. 

Ik help ondernemers die hun organisatie serieus nemen, met Branding en Design vraagstukken. Sinds 2022 kwam daar het schilderen bij wat me tevens tot (beginnend) beeldend kunstenaar omdoopt. Een proces waarin ik geniet van het experimenteren met nieuwe materialen. Vanaf scratch nieuwe dingen proberen, nieuwe technieken aanleren en verder bouwen. Zo werd ik geselecteerd voor deelname aan het tv-programma 'De Nieuwe Vermeer' (2023) en aansluitend Project Rembrandt (2024). 
Waanzinnig leerzame avonturen die weer nieuwe deuren hebben geopend en me met veel vreugde doet uitkijken naar de toekomst. Zo ontstond ook Toetsen & Streken, een spontaan (film)experiment waarin we kunst en muziek proberen samen te brengen onder leiding van A.I.

Man, man, man what a ride...
Atjoww!
Vincent Brons - Painting in Portugal
bekijk het even 

Benieuwd naar mijn schilderwerk?