Project Rembrandt

Seizoen 4 start begin 2024

Project Rembrandt 2024
Vanaf 2024 terug op televisie

Project Rembrandt seizoen 4
Het kunstspektakel van het jaar is weer aangekondigd! In de lente van 2024 zullen de Nederlandse huiskamers weer bruisen van creativiteit, passie en kunstzinnige genialiteit, want Project Rembrandt komt terug. Kunstminnend Nederland maakt zich weer op om getuige te zijn van een buitengewone reis, waar honderden getalenteerde kandidaten zich opgeven in de hoop om onderdeel te mogen uitmaken van de strijd om die felbegeerde titel van 'Beste Amateurschilder van Nederland'. Uit honderden aanmeldingen zullen 30 deelnemers in aflevering 1 hun strijd beginnen in de hoop om als 1 van de 5 teamleden te worden gekozen voor de teams van de twee coaches. Vervolgens zal er wekelijks iemand afvallen richting de grote finale. Kortom; Een artistieke afvalrace!
rembrandt van rijn
“Practice what you know, and it will help to make clear what now you do not know.”
opzet van het programma
Schilderen in een snelkookpan
Project Rembrandt is niet zomaar een schilderwedstrijd; het is een uniek kunstconcept van Helder TV, waarin de schoonheid van schilderkunst samensmelt met de opwinding van competitie. 
Elk seizoen duiken we in het hart van de Nederlandse creativiteit, waar deelnemers van diverse achtergronden en leeftijden samenkomen om hun artistieke vaardigheden te laten schitteren. Het draait niet alleen om het penseel op het doek, maar ook om de verhalen achter de kunstenaars en de emoties die ze willen overbrengen.
Project Rembrandt Seizoen 4
terugblik seizoen 3
Project Rembrandt in de notendop
coaches van project rembrandt​​​​​​​
Tyas & Iris, meesters in kunstbegeleiding
Net als in de afgelopen seizoenen, staan de twee gepassioneerde coaches Tyas Leeuwerink en Iris Frederix klaar, om de deelnemers te begeleiden op hun reis naar artistieke groei. Tyas, met zijn ervaring in de klassieke kunst, brengt een diepgaand begrip van techniek en compositie.
Aan de andere kant hebben we Iris, een eigentijdse kunstenares uit Utrecht met een scherp oog voor moderne trends en expressieve uitingen. Samen vormen ze een dynamisch duo dat de amateur schilders helpt hun unieke stijl te ontwikkelen in alle hectiek van de competitie.​​​​​​​

Iris, Annechien en Tyas
rembrandt van rijn
“Painting is the grandchild
of Nature.”
Annechien Steenhuizen - De Nachtwacht
© Ruben Timman/No Words
presentatie
Annechien Steenhuizen
De spanning loopt voor de kandidaten nog wat verder op met de charismatische presentatie van Annechien Steenhuizen. Met haar warme en deskundige aanpak neemt zij het publiek mee op deze opwindende reis door de wereld van kunst en competitie. Niet alleen verteld ze de kandidaten wekelijks hun opdracht, ze zal de deelnemers tevens het vuur aan de schenen leggen met scherpe vragen in het heetst van de strijd. 
het grote doel
Beste Amateurschilder van Nederland
Met penselen in de aanslag en doeken gereed, is het uiteindelijke doel glashelder: de titel van 'Beste Amateurschilder van Nederland' veroveren. Honderden getalenteerde kandidaten hebben zich aangemeld, klaar om de uitdaging aan te gaan en hun artistieke grenzen te verleggen. De competitie is intens, de emoties zijn hooggespannen, en slechts één schilder zal triomferen.
juryoordelen
Een wisselende publieksjury en vaste vakjury met gast jurylid. 

Aan het einde van elke aflevering wacht een cruciaal moment. Het oordeel van zowel de publieksjury als de vakjury is doorslaggevend. De spanning stijgt als de schilders wachten op het verlossende woord. Wie maakt de meest verbluffende indruk en wie moet de competitie vroegtijdig verlaten? Het is een kunstzinnig gevecht waarbij emoties hoog oplopen en alleen de besten overleven. Net als vorig seizoen zullen we naar alle verwachting kunstenares Raquel ten Haver zien schitteren als onderdeel van het twee koppige vakjury. Maar wie zal er naast haar staan? Pieter Roelofs? Iemand anders? Het blijft voorlopig gissen... 
Raquel ten Haver
 Credits: Ruud Baan
winnaar project rembrandt 2024
And the winners are...

De amateurschilder die zich door alle 8 afleveringen heen heeft weten te slaan en een veelzijdigheid aan talent heeft laten zien tijdens de vele uiteenlopende opdrachten, zal zich de winnaar mogen noemen van Project Rembrandt seizoen 4. Bereid je voor op een seizoen vol kunstzinnige ontdekkingen, emotionele reizen en verbluffende meesterwerken. Mijn advies; Mis Project Rembrandt niet.  Het tv programma waar kunst tot leven komt in elke penseelstreek. 
to be expected

Het programma 'Project Rembrandt Seizoen 4' wordt in de lente van 2024 verwacht op NPO 1.
Meer zien?
Je kunt wat meer creatieve uitspattingen besnuffelen op mijn welkomstpagina.

You may also like

Back to Top